Tehnologia verde si stivuitoarele electrice

14 Mar

În ultimele două decenii, societatea a mizat tot mai mult pe satisfacerea nevoilor populației, fără a compromite resursele generațiilor următoare. Evoluția tehnologică a avut un rol esențial în găsirea unor soluții inovative și creative, care să fie aplicabile în mod constant, odată cu trecerea timpului. Acest lucru s-a aplicat în orice domeniu, dar un impact cu adevărat puternic pentru mediul înconjurător l-au avut utilajele care au adoptat tehnologia verde.

Alfa Logistik propune o alternativă pentru stivuitoarele cu combustie internă: stivuitoarele electrice. Cum funcționează și cum diferă față de modele clasice, unde le puteți folosi, dar și care sunt principalele avantaje ale utilajelor care adopta tehnologia verde? 

Despre tehnologia verde

Tehnologia verde a devenit un aspect important în orice domeniu. Conceptul se bazează pe protejarea, conservarea și refacerea mediului înconjurător, precum și a resurselor sale. pentru utilajele, materialele și produsele care adoptă tehnologia verde, durabilitatea și economia recirculară, care implică reciclare-reutilizare-reducere, sunt alte două caracteristici esențiale. 

Eficiența din punct de vedere energetic și reducerea poluării, prin oferirea soluțiilor ecologice, fac ca stivuitoarele comercializate de Alfa Logistik să se încadreze în categoria „tehnologiilor verzi”. 

Stivuitoarele electrice

Seria de electrostivuitoare Noblelift FE4P funcționează pe bază de baterii, ceea ce înseamnă că utilajele nu vor degaja emisii de gaze pe durata procesului de lucru, fiind mult mai ecologice.

În afară de sistemul intralogistic mult mai prietenos cu mediul înconjurător și mai durabil, aceste stivuitoare dispun de toate funcționalitățile modelelor clasice. Sunt sigure, ușor de manevrat, pot fi utilizate atât în interior, cât și în exterior și sunt user-friendly. Pe lângă faptul că operatorul poate intui ușor funcțiile stivuitorului, acesta beneficiază de vizibilitate maximă, datorită structurii utilajului (în lateral, în spate, sus, prin secțiunile catargului).

La fel ca în cazul stivuitoarelor convenționale, și acestea pot fi utilizate în mai multe sectoare, în funcție de domeniul dumneavoastră de activitate: construcții, comerț, industria chimică, industria de prelucrare a materialelor (cauciuc, piele, lemn, fier, oțel, hârtie ș.a.m.d.).

Beneficiile „stivuitoarelor verzi”

Ecologice

Cel mai mare atu al stivuitoarelor care au adoptat tehnologia verde e că sunt ecologice. Sistemul lor intralogistic – funcționarea pe baterie – e conceput astfel încât  să fie cât mai durabil și mai neutru din punct de vedere climatic.

Grad ridicat de productivitate 

Pentru a lucra eficient cu un stivuitor, gama largă de funcționalități este esențială. Marca Noblelift propune utilaje dotate cu sistem de alimentare AC de înaltă eficiență, protecție completă, senzor de viteză și de temperatură; toate acestea sporind fiabilitatea și speranța de viață. 

Economie de energie 

Stivuitoarele marca Noblelift economisesc energie de până la 80%. Acestea dispun de: 

  • convertor DC echilibrat, care prelungește durata de viață a bateriei;
  • modul de viteză, care poate fi ales în funcție de mediul de activitate;
  • sistemul de iluminat LED;
  • anvelopele speciale, care permit economisirea energiei cu 10% în timpul operării.

Nivel scăzut de zgomot 

Stivuitoarele Noblelift sunt dotate cu dispozitive de amortizare la baterii, întocmai pentru a reduce vibrațiile electrostivuitorului. Mai mult decât atât, pompa cu zgomot redus, împreună cu mecanismul de direcție cu senzor de sarcină, fac ca zgomotul produs în timpul procesului de lucru să fie extrem de scăzut. Pentru a reduce și zgomotul de impact, viteza de coborâre a furcii stivuitorului e încetinită automată, înainte ca aceasta să ajungă la înălțimea minimă. 

Prin urmare, stivuitoarelor care adoptă tehnologia verde sunt potrivite și pentru utilizarea într-un spațiu închis, cât și în exterior, poluarea fonică a zonelor din apropiere nefiind o problemă. 

User-friendly

Axa spate dispune de un sistem flexibil de absorbție a șocurilor, care filtrează eficient dezordinea de la sol și face condusul mult confortabil. În funcție de mediul de activitate, dacă solul e denivelat, anvelopele mari împiedică transmiterea șocurilor și vibrațiilor către operator.

Stivuitoarele Noblelift reprezintă unele dintre utilajele indispensabile din depozitul dumneavoastră, tocmai datorită confortului și siguranței oferite operatorului.