Platformele hidraulice sunt folosite într-o varietate de contexte și într-o mulțime de scopuri. De la industria minieră, a reciclării deșeurilor, a transporturilor, construcțiilor, sau în comerț, pot fi întâlnite într-o varietate de domenii. Asta pentru că platformele hidraulice sunt extrem de eficiente când vine vorba de manevrarea în siguranță a bunurilor dintr-un spațiu operațional.

Ce sunt platformele hidraulice?

Platformele de ridicare comercializate de Alfa Logistik folosesc presiunea hidraulică drept forță motrică. Compresorul de aer presurizează uleiul hidraulic și lichidele, făcând posibilă ridicarea sarcinii. Platforma e pusă în funcțiune de un sistem de tip foarfecă, amplasat sub platformă, în fosă. Acesta e acționat de cilindri hidraulici în momentul în care operatorul apăsă butonul corespunzător direcției de mișcare, de la cutia de comandă.

Unele mese hidraulice sunt folosite și pentru transportul persoanelor. Acesta nu e și cazul utilajelor disponibile pe site-ul nostru. Produsele marca Translyft sunt realizate strict pentru manevrarea bunurilor materiale. 

Înălțimea de ridicare variază de la un brand la altul. Platformele hidraulice marca Translyft manevrează sarcini până la 7 m și sunt proiectate pentru aproximativ 10 ridicări/oră cu sarcină maximă, timp de cel mult 8 ore/zi. 

*Important: La înălțimi mai mari de 2 m, e necesară îngrădirea platformei deoarece se consideră instalație de ridicat. Elementele ce țin de îngrădire, ușile și intercondiționările nu sunt incluse în ofertă. 

De câte tipuri sunt?

Într-un alt articol de pe blog, am vorbit pe larg despre tipurile de platforme hidraulice și avantajele lor. În funcție de segmentul de activitate, mesele de ridicat pot varia:

În principiu, diferă sistemul de tip foarfecă. Asta face ca platformele hidraulice să susțină o greutate maximă, pe care s-o poată ridica la o anumită înălțime. Informațiile tehnice despre utilajele Translyft le găsești în descrierea fiecărui produs în parte.

Mai mult decât atât, dacă ai nevoie de informații tehnice sau vrei o opinie profesionistă, ia legătura cu specialiștii noștri. Ei te vor ajuta să iei cea mai bună decizie pentru zona ta de activitate. 

Care e utilitatea platformelor hidraulice?

Platformele hidraulice pot fi folosite în mai multe scopuri, cele mai importante fiind zonele de:

 1. Depozitare
 2. Producție
 3. Ambalare 
 4. Recepție
 1. Mesele hidraulice ca sisteme de ridicare în depozit

Utilitatea principală a platformelor hidraulice e, desigur, ridicarea și manevrarea eficientă a produselor dintr-o zonă de lucru. Acest lucru se realizează în siguranță, cu un minimum de efort din partea operatorilor. Faptul că utilajele Translyft pot ridica sarcina maximă de circa 10 ori/oră, timp de 8 ore/zi, va face ca productivitatea din depozit să crească substanțial. 

 1. Mesele hidraulice ca sisteme de ridicare în producție și asamblare

Platformele hidraulice au un rol important și în procesul de producție și asamblare. Aici e esențial:

 • Să se găsească poziția ergonomică potrivită pentru operatori;
 • Să se optimizeze fluxul de lucru;
 • Să se echilibreze diferența dintre niveluri;
 • Să se integreze stațiile de lucru cu restul sistemului de producție.
 1. Mesele hidraulice ca sisteme de ridicare în timpul ambalării

Ambalarea presupune atenție sporită din partea angajaților, deși uneori operațiunile pot deveni monotone. În acest caz, automatizarea procesului de lucru și optimizarea spațiului sunt esențiale pentru a ușura munca pe cât posibil. Platformele hidraulice adaptează înălțimea de lucru – și pentru a ridica produsele la o înălțime ergonomică, și pentru a regla stația de lucru la înălțimea potrivită pentru fiecare operator. 

 1. Mesele hidraulice ca sisteme de ridicare la recepție și expediere

Odată finalizat procesul de ambalare, urmează livrarea produselor/echipamentelor în diferite puncte din țară. Automat, și aici e nevoie de platforme hidraulice. Acestea fac posibilă încărcarea și descărcarea bunurilor, prin faptul că oferă acces facil la platforma camionului, fiind posibilă ajustarea înălțimii. 

Dacă alegi unul dintre utilajele comercializate de Alfa Logistik, trebuie să știi că firma se ocupă de montaj, punere în funcțiune, garanție și service post-garanție; toate, în conformitate cu prevederile legale, deoarece compania e autorizată ISCIR.