Cum lucrezi eficient cu un electrostivuitor?

Electrostivuitor in depozit
30 Sep

Electrostivuitoare au devenit tot mai populare în rândul utilajelor care sporesc eficiența și reduc timpul și efortul depus în depozitul dumneavoastră. Acest lucru se datorează tehnologiilor avansate și multiplelor funcționalități care vin la pachet cu produsele din domeniul intralogistic. Fie că îl folosiți în scop personal, fie că sunteți proprietarul unei afaceri ce necesită o organizare bine pusă la punct, aflați prin ce se fac remarcate electrostivuitoarele.

Care sunt caracteristicile unui electrostivuitor?

Electrostivuitoarele sunt utilaje compacte, robuste, cu contragreutate. Fiind dotate cu patru roți, aceste utilaje reprezintă combinația perfectă dintre manevrabilitate și stabilitate. Produsele oferite de Alfa Logistik au o greutate în spate, care ajută la contrabalansarea sarcinii transportate. 

  • Electrostivuitorul FE4P18N cu catarg triplex, produs de Noblelift, are o capacitate maximă de 1,8t și o înălțime maximă de 4,8km.
  • Electrostivuitorul FE4P20N cu catarg duplex, fabricat de aceeași marcă, are o înălțime maximă de ridicare de 3km și o capacitate maximă de 2t.
  • Electrostivuitorul FE4P25N cu catarg triplex Noblelift prezintă o capacitate maximă de 2,5t și poate ridica greutăți semnificative până la 4km.
  • Electrostivuitorul FE4P30N cu catarg duplex Noblelift, poate transporta o capacitate de maximum 3t, pe care o poate ridica la cel mult 3km. 

Electrostivuitoarele distribuite de Alfa Logistik au un consum de energie redus și sunt ecologice, astfel încât le puteți utiliza și în exterior, pe terenuri denivelate, dar și în interior. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la posibilele noxe, deoarece stivuitoarele acționate de un motor electric nu emit gaze în timpul funcționării.

O altă caracteristică esențială e faptul ca aceste echipamente sunt extrem de silențioase. Zgomotul și vibrațiile reduse, asigură astfel un mediu de lucru liniștit pentru operator.

Manevrarea sarcinii se face cu ușurință și în siguranță, electrostivuitoarele fiind atent gândite pentru a-i oferi utilizatorului un nivel ridicat de confort. Astfel, aceste utilaje vin în ajutorul afacerii dumneavoastra, prin scurtarea timpului de lucru, prin reducerea efortului depus și prin versatilitatea utilizării.

Procesul de mentenanță e extrem de ușor, iar prețul e unul foarte rezonabil pentru avantajele pe care le aduce depozitului dumneavoastră.

Cum funcționează un electrostivuitor?

Aceste echipamente sunt acționate de un motor electric, prin intermediul unui operator așezat pe scaun. Electrostivuitoarele comercializate de Alfa Logistik sunt dotate cu baterii LI-ION, deci pornesc cu ajutorul unui cod ce poate fi personalizat de fiecare utilizator în parte. Bateriile asigură energia suficientă pentru a lucra neîntrerupt timp de 8 ore. 

Cu ce funcții e dotat un electrostivuitor?

Datorită translației laterale a furcilor și vizibilității panoramice foarte bune, operatorul poate manevra eficient și sigur mărfurile în depozit.

Utilajele comercializate de Alfa Logistik sunt dotate cu display, care oferă utilizatorului toate informațiile necesare pe durata manevrării sarcinilor. 

De asemenea, vin cu un sistem de iluminare LED în partea din spate. Scaunul operatorului e confortabil și e dotat cu un senzor de prezență, astfel încât utilajul nu va porni dacă operatorul nu e așezat pe scaun. Centura de siguranță și elementele de avertizare vizuală și sonoră sunt cele 3 funcții ale electrostivuitorului care țin de siguranța în mediul de lucru. 

De ce să alegeți un electrostivuitor?

  • Reprezintă cea mai bună alternativă la utilizarea cărucioarelor și a sistemelor de scripeți.
  • E cea mai bună variantă pentru manipularea în siguranță a paleților de marfă.
  • Reprezintă soluția optimă pentru transportul mărfurilor voluminoase. 
  • Eficientizează timpul și efortul depus în timpul descărcării camioanelor de marfă.
  • Reduce riscul de accidentare în timpul procesului de muncă.
  • Oferă posibilitatea de a atașa pe furcile stivuitorului alte accesorii, precum: nacele, pluguri de zăpadă, containere, sau brațe de ridicare.

Idei finale

Odată cu achiziționarea unui electrostivuitor oferit de Alfa Logistik, beneficiați de o trusă de scule necesară pentru mentenanță, cadou. Mai mult decât atât, perioada de garanție este de 24 de luni, sau 1200 de ore de funcționare. Stivuitoarele electrice și rafturile metalice sunt alte produse indispensabile pentru depozitul dumneavoastră, dar aflați mai multe despre asta vizitând blogul Alfa Logistik.