10 Sfaturi pentru organizarea depozitului tău

09 Feb

Un spațiu de stocare bine organizat nu înseamnă numai un spațiu aerisit și funcțional. Buna desfășurare a operațiunilor dintr-un depozit se află în strânsă legătură cu un spațiu funcțional, contribuind la salvarea timpului și a efortului depus de tine și angajații tăi. Mai mult decât atât, un depozit bine organizat din punct de vedere intralogistic reduce în mod considerabil costurile afacerii tale: îți vei da seama exact de ce forță de muncă ai nevoie, fără să cheltuiești inutil pe extra personal, și vei evita pierderea sau irosirea produselor din depozit, acestea fiind stocate corespunzător. Alfa Logistik propune soluții pentru toate nevoile clienților când vine vorba de organizarea spațiilor de lucru. 

În acest sens, venim cu 10 recomandări pentru a dispune de un spațiu de lucru eficient, în care productivitatea ta și a angajaților tăi sunt prioritare. Rafturile metalice fac parte din categoria acestor produse indispensabile pentru depozitul tău, alături de stivuitoarele electrice și dispozitivele de manevrat și ridicat

Noi oferim soluții pentru toate nevoile clienților când vine vorba de organizare eficientă în domeniul intralogisticii. Eficiența este cheie, iar rafturile industriale sunt printre cele mai importante elemente din depozit, și vrem să fim siguri că încărcarea și descărcarea este sporită.

Top 10 sfaturi pentru un depozit bine pus la punct

 1. Dacă nu ești sigur de împărțirea spațiului din depozitul tău, apelează la o companie specializată. Echipa Alfa Lostik îți pune la dispoziție un reprezentant al firmei, capabil să facă o evaluare completă a spațiului tău de lucru și îți propune metoda cea mai bună pentru optimizare și randament maxim. 
 2. În cazul în care deții o afacere și ai nevoie de un depozit pentru stocarea mărfurilor, sfatul nostru este să creezi o zonă de inventariere la intrarea principală din depozit. Astfel, salvezi timp, nefiind nevoit să faci drumuri inutile dintr-un capăt în altul al depozitului.
 3. Culoarele înguste sunt de nelipsit pentru eficientizarea spațiului dintr-un atelier, crescând capacitatea de stocare cu până la 30%. În acest sens, vei avea nevoie de echipamente speciale, pentru a transporta și manevra marfa din depozit. Alfa Logistik îți propune transpaleți electrici și electrostivuitoare drept cele mai bune opțiuni.
 4. Principalele atuuri ale echipamentelor și accesoriilor oferite de Alfa este că sunt ușor de instalat, montat/demontat și utilizat. Astfel, în funcție de dimensiunile depozitului tău, toate produsele comercializate de noi pot fi adaptate nevoilor tale. 
 5. Odată ce stabilești zona în care se va face inventarul, se recomandă să sortezi produsele în funcție de caracteristici. 
 6. După sortare, te sfătuim să împarți produsele pe categorii. Aceste liste ar trebui să intre în posesia fiecărui angajat, pentru a merge targetat după un anumit articol, economisind astfel timp operațional.  
 7. Pentru a profita la maximum de fiecare traseu efectuat în depozit, se recomandă ca angajații să preia mai multe comenzi simultan, în funcție de zona în care operează. 
 8. Metoda ABC de aranjare a produselor în depozit: articolul cu rulajul cel mai rapid trebuie sa fie pus cât mai aproape de intrare, cele cu rulaj mediu – spre mijloc, iar cele cu rulaj lent – cât mai în spate. Astfel, inventarul va fi manipulat mult mai eficient. 
 9. Metoda JIT (Just In Time) de gestionare a stocului: plasarea unei comenzi doar în cazul în care este o necesitate. Ideal ar fi ca produsul să plece din depozit în aceeași zi, deoarece articolele care stau mai mult timp în depozit impun costuri suplimentare de stocare, reducând profitul. 
 10. Tehnologia RFID: etichetarea magnetică a produselor. Cu ajutorul acestor etichete, articolele din depozit vor fi monitorizare, automat, în calculator. 

Aliatul numărul 1 în organizarea depozitului tău: Rafturile metalice

Unul dintre echipamentele indispensabile dintr-un depozit e reprezentat de rafturile metalice. Alfa Logistik propune diferite modele, utile pentru diferite scopuri. De la stelaje metalice cu polițe și rafturi de arhivare, până la rafturi metalice pentru paleți și rafturi speciale cu polițe mobile, special gândite pentru depozitarea mărfurilor cu gabarit și volum mare. Aceste produse sunt perfecte atât pentru atelierele personale, cât și pentru depozitele industriale. Toate rafturile comercializate de Alfa dispun de certificare CS&GS, emisă de TUV Reinland Group.

 1. Rafturi pentru depozitare marfă paletizată

Aceste rafturi sunt ideale pentru stocarea materialelor paletizate pe europaleți sau non-europaleți. Pot fi de 3 tipuri:

Rafturi pentru paleți multipal

Sisteme de rafturi europaleți buget

Accesorii rafturi paleți 

 • Plasă protecție anticădere – Mesh
 • Plasă protecție spate
 • Protecții în formă de U
 • Protecții de colț
 • Protecții capăt de rând
 1. Rafturi metalice cu polițe

Rafturile metalice cu polițe se potrivesc mărfurilor de dimensiuni ceva mai mici, nepaletizate. Acestea sunt utile și în ateliere personale, și în spații industriale mari, și sunt dotate cu o varietate de accesorii, pentru a se adapta nevoilor tuturor clienților. Atuul lor este că au două componente de bază: rame și polițe. Acestea sunt extrem de ușor de montat și demontat, polițele fiind reglabile pe înălțime. Faptul că sunt realizate din oțel de înaltă calitate garantează fiabilitatea produselor comercializate de Alfa Logistik. 

Dacă vrei să depozitezi produse cu un gabarit mic spre mediu, îți recomandăm să optezi pentru rafturile cu deschidere largă, mini rack și speed rack. Acestea pot fi privite drept o alternativă a rafturilor pentru paleți. 

 1. Rafturi metalice cu console

Dacă ești în căutarea unor rafturi extrem de rezistente, modelele metalice cu console prezintă o construcție rigidă. Stâlpii acestor rafturi sunt perforați de ambele părți, oferindu-ți posibilitatea să le extinzi. Poți transforma cu ușurință un raft simplu într-un raft dublu, prin schimbarea bazei și adăugarea unor brațe. Alte accesorii care pot fi adăugate rafturilor metalice cu console sunt: polițe, cârlige sau traverse. Componentele pot fi vopsite în câmp electrostatic în nuanța RAL5010 (albastru).

 1. Rafturi speciale

Rafturile speciale disponibile în catalogul nostru pot fi personalizate în funcție de domeniul tău de activitate. Găsești diferite modele, de la arhive mobile, până la rafturi pentru stocarea în siguranță a articolelor cu gabarit și volum mare. Iată care sunt alternativele tale:

 • Rafturi speciale Heavy Duty
 • Platforme metalice Mezanin
 • Arhive mobile
 • Rafturi compacte simple sau duble
 • Sisteme de depozitare duble
 • Sistem de rafturi cu poliţe pentru depozitarea pieselor plate 

La cerere, rafturile metalice comercializate de Alfa Logistik pot include și montajul, oriunde in tară. Acestea se montează și se demontează cu ușurință și se adaptează oricărui spațiu de lucru. Garanția este de 5 ani pentru toate rafturile metalice..