De ce motostivuitoarele nu mai sunt cea mai bună alegere și cu ce le înlocuim

15 Jun

[vc_row][vc_column icons_position=”left”][vc_column_text]

Depozitul tău ar trebui să fie definit de funcționalitate și eficiență. Fie că îl folosești în scop personal sau profesional, atât timp cât deții un astfel de spațiu de depozitare, există câteva aspecte de care trebuie să ții cont. 

Economisirea timpului și a efortului depus, precum și fiabilitatea echipamentelor tale ar trebui să fie prioritățile tale principale atunci când îți pui la punct depozitul. În acest sens, esențiale în domeniul logistic sunt stivuitoarele. Cele mai des întâlnite tipuri de stivuitoare sunt cele electrice și cele pe motor Diesel, sau motostivuitoare. Dacă te-ai întrebat vreodată care sunt principalele diferențe dintre cele două (pe langâ

Stivuitorul electric sau electrostivuitorul 

Stivuitorul electric sau motostivuitorul se prezintă ca fiind un vehicul industrial mic, dar indispensabil pentru orice aspect din domeniul intralogistic. Fiind echipat cu o platformă cu furcă hidraulică, atașamentul poate manipula cu ușurință încărcările de dimensiuni și greutăți considerabile, pe distanțe scurte, Cu ajutorul lizelor electrice, mărfurile pot fi manevrate – urcate sau coborâte, în funcție de necesitate – ușor și în siguranță, reducând timpul și efortul depus, și maximizând productivitatea din depozitul tău în mod exponențial. Aceste utilaje pot fi diferite în funcție de varii criterii, cum ar fi: metoda de propulsie, locul unde este întrebuințat sau numărul și tipul accesoriilor (catarg, roți, anvelope). 

Stivuitoarele electrice furnizate de Alfa Logistik, sunt ușor manevrabile, au un consum mic de energie și garantează eficiență maximă în orice context. Aceste electrostivuitoare au o capacitate de 1.000 kg până la 1.600 kg, cu ridicare maximă de până la 5.300 mm. Mai mult decât atât, stivuitoarele Gutman au o durată de viață îndelungată și necesită întreținere minimă.

Motostivuitorul Diesel

Motostivuitoarele Diesel sunt frecvent utilizate în șantiere navale, pe teren accidentat,  pentru transportul materialelor de construcții, în centre de reciclare, dar și în depozite. Sunt vehicule industrial de mari dimensiuni, care are o platformă cu o furcă acționată hidraulic, atașată în față. Aceasta poate fi ridicată sau coborâtă pentru a manipula diferitele încărcături. Se pot atașa diferite accesorii unui motostivuitor Diesel: furci, nacelă, lamă de zăpadă, măturătoare, cârlig, clame. 

Analiză comparativă

Spre deosebire de motostivuitor, electrostivuitorul reprezintă alegerea mai bună pentru depozitului tău. Iată de ce:

 • Motostivuitorul are un preț mult mai mare de achiziție spre deosebire de electrostivuitor.
 • Dimensiunile unui electrostivuitor sunt mult mai reduse decât cele ale unui motostivuitor.
 • Stivuitorul electric are o stabilitate mult mai bună decât motostivuitorul, fiind conceput pentru manevrarea mărfurilor de gabarit și dimensiuni mari.
 • Fiind mai mic, poate fi utilizat și pe culoarele strâmte, astfel încât marfa poate fi manipulată cu ușurință în orice loc din depozitul tău.
 • Fiind electric, stivuitorul poate fi mult mai ușor manevrat de către operator.
 • Electrostivuitorul nu emite noxe, pe când motostivuitorul poluează în timp ce funcționează.
 • Zgomotul produs de stivuitorul electric este redus.
 • Stivuitorul electric este versatil, poate fi utilizat atât în interior, cât și în exterior, pe când folosirea motostivuitorului în interior este strict interzisă. Se recomandă utilizarea motostivuitorului Diesel doar în spații bine aerisite.
 • Totuși, electrostivuitorul nu este conceput pentru flux continuu, ci pentru utilizare medie. De aceea, are și o durată mai lungă de viață decât motostivuitorul.
 • Avantajul motostivuitorului este faptul că se alimentează rapid, în timp ce electrostivuitorul necesită reîncărcarea periodică a bateriei pentru a putea funcționa. 
 • Costurile de mentenanță și service ale electrostivuitorului sunt mici, spre deosebire de cele ale motostivuitorului Diesel care implică schimbarea constantă a uleiului.

Concluzie

Electrostivuitorul este alegerea cea mai bună pentru depozitul tău. Datorită dimensiunilor reduse orice culoar este ușor accesibil, nivelul mare de stabilitate face ca manipularea mărfurilor grele să fie sigură, costurile de mentenanță sunt mici, zgomotul produs este redus, durata de viață este lungă, iar manevrarea utilajului se face foarte ușor.

Răsfoiește catalogul online Alfa Logistik pentru a alege modelul potrivit pentru depozitul tău.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]