Importanța pieselor originale pentru utilaje

Car parts, spares and accesoires. Auto service and car repair workshop concept. 3d illustration
12 Jan

Dacă ați oscilat între a face o nouă achiziție sau a repara utilajul pe care îl aveți și v-ați hotărât să reparați echipamentul dumneavoastră, e important să știți ce fel de piese de schimb să alegeți.

În cazul în care vine vorba de înlocuirea unor piese, aveți două posibilități: fie optați pentru piese originale, fie achiziționați piese standard, aftermarket. Continuați să citiți acest articol pentru a afla de ce piesele originale sunt elemente esențiale pentru utilajul și – implicit – pentru afacerea dumneavoastră.

» Favorizează starea optimă de funcționare a utilajelor

Chiar dacă folosiți utilaje de mici dimensiuni – precum stivuitoare electrice sau transpaleți electrici – sau echipamente mult mai mari  pe care le folosiți în scop personal sau profesional, prioritatea dumneavoastră e ca acestea să funcționeze eficient. 

În cazul unei defecțiuni tehnice, evitați să achiziționați piese contrafăcute, deoarece riscați să deteriorați calitatea întregului echipament. În schimb, optați pentru piese de calitate, originale, achiziționate de la distribuitorii acreditați. Astfel, aveți garanția că utilajul poate funcționa la fel de eficient ca înainte de toate dificultățile tehnice suferite, iar de aici rezultă că afacerea dumneavoastră nu are decât de câștigat.

» Cresc durata de viață a întregului echipament

Haideți să ne gândim astfel: Se arde becul de 100W la aplica din camera în care lucrați, iar soția dumneavoastră cumpără un înlocuitor de 60W. Ba mai mult, între timp, trebuie să vă descurcați folosind lampa, al cărui bec are o putere de 40W. Desigur, vă veți putea face treaba, însă nu la fel de eficient precum v-ați dori și precum sunteți obișnuit.

Ei bine, același lucru se aplică și în cazul utilajelor ale căror piese sunt înlocuite cu variante aftermarket. Ele vor funcționa, dar nu vor asigura longevitatea echipamentului și nici performanță maximă. De asemenea, riscul ca acestea să se strice este foarte ridicat și mai mult decât atât, ele pot afecta întregul circuit al echipamentului. În schimb, piesele originale sunt construite din materiale calitative, rezistente, testate și potrivite standardelor impuse de piața și producătorii de utilaje.

» Reprezintă o investiție fiabilă

Veți fi tentat să comparați prețul de achiziție al piesei originale cu cel al uneia standard, aftermarket și desigur, veți realiza că economisiți semnificativ dacă optați pentru cea de-a doua variantă. Și totuși, e într-adevăr economie?

Ei bine, nu. Cel puțin nu pe termen lung. Am lămurit mai sus faptul că piesele standard riscă să se defecteze rapid sau să afecteze întregul ansamblu al utilajului. Astfel, noi reparații și noi cheltuieli apar, până când sunteți nevoie să cumpărați acea piesă originală de care v-ați ferit la început, sau – într-un scenariu mai nefericit – să cumparați un nou utilaj. 

Calitatea trebuie să fie pe primul plan atunci când echipamentul dumneavoastră necesită reparații, deci gândiți-vă că piesele originale nu numai că reprezintă o investiție fiabilă, dar vin și cu o garanție din partea producătorului. În acest fel, puteți fi sigur de longevitatea utilajului și funcționarea sa în condiții optime. 

Mai mult decât atât, dacă vreodată luați în calcul ideea vânzării echipamentului în cauză, veți avea numai de câștigat dacă piesele înlocuite în timpul reparațiilor au fost originale. 

» Garantează siguranța operatorilor

Fie că operați dumneavoastră utilajul, fie aveți personal specializat care face asta, siguranța trebuie să fie prioritatea numărul unu. Un echipament al căror piese înlocuite sunt originale asigură operatorul că utilizarea se va face în condiții optime de siguranță, procesul desfășurându-se simplu și eficient. Activitatea operatorului nu trebuie să se modifice față de cum era înainte ca defecțiunea tehnică să aibă loc. Acesta trebuie să beneficieze de mijloacele necesare pentru a utiliza echipamentul într-o manieră care nu îi va pune în pericol sănătatea. Repararea utilajelor folosind piese originale contribuie la buna desfășurare a procesului de muncă și garantează siguranța operatorilor.

Concluzii

Așadar, sfatul nostru este să optați pentru piesele originale, în detrimentul celor standard. De ce? Pentru că piesele originale favorizează buna funcționare a utilajelor, cresc durata de viață a acestora, reprezintă o investiție fiabilă și nu în ultimul rând, garantează siguranța operatorului.