Să cumperi sau să închiriezi? Aceasta e întrebarea atunci când ai nevoie de un nou utilaj în depozitul tău. Atunci când balanța pare să încline la fel de greu pentru ambele variante, trebuie să afli că sunt mai multe aspecte de luat în considerare atunci când iei o astfel de decizie. În funcție de buget și gradul de necesitate, dar luând în calcul și eficiența procesului de muncă și siguranța ta și a angajaților tăi, în cele ce urmează îți vom prezenta de ce este mult mai fiabil să cumperi un echipament, decât să închiriezi unul. Continuă să citești articolul pentru a afla cum să crești randamentul afacerii tale, atât din punct de vedere organizațional, cât și din punct de vedere al efortului și timpul depus, și cum te poate ajuta Alfa Logistik Cluj cu cele mai profi echipamente pentru depozitul tău.

Iată care sunt cele 3 motive pentru care e mai bine să faci o achiziție, în detrimentul unei închirieri: 

1. Analizezi piața și obții o imagine de ansamblu asupra utilajelor din domeniul tău

Din fericire, piața îți pune la dispoziție o gamă largă de echipamente despre care te poți informa astfel încât să iei decizia cea mai bună înainte de a face o achiziție. Oricând, poți cere sfatul specialiștilor Alfa Logistik, care te vor ghida către utilajul potrivit, în funcție de nevoile și bugetul de care dispui. Totuși, în momentul în care optezi pentru a cumpăra un utilaj, trebuie să iei în calcul posibilele costuri suplimentare care pot apărea pe parcurs (reparații, piese de schimb, revizii periodice, servicii de întreținere). 

2. Nu ești constrâns de un contract de închiriere

Bineînțeles că un utilaj propriu reprezintă un atu pentru afacerea ta. Fie că e nou sau second-hand, atât timp cât e în bilanțul tău, poți beneficia de echipament oridecâteori ai nevoie, în cadrul marcajului CE, fără să fii constrâns de un contract de închiriere care stă să expire. 

3. Faci o investiție fiabilă

Atât timp cât dispui de capital, achiziționarea unui bun care promite creșterea productivității din depozitul tău este în mod sigur o investiție fiabilă. Există astfel de echipamente care contribuie la reducerea timpului și efortului depus în zona ta de lucru. De exemplu, cele 3 produse indispensabile în depozitul tău sunt stivuitoarele și transpaleții electrici, precum și rafturile metalice pentru organizare. 

Stivuitoarele electrice și semi-electrice

Acest utilaje oferite de Alfa Logistik îți pun la dispoziție fiabilitate și flexibilitate la un preț accesibil. Cu stivuitoarele electrice, te poți bucura de performanță maximă și consum de energie minim, dar și de o funcționalitate ridicată și operare intuitivă. 

Transpaleții electrici

Cu ajutorul transpaleților electrici, vei putea traversa și trasee lungi, dar și trasee scurte în depozitul tău, cu un maximum de eficiență. Lizele lor electrice vor putea transporta cu ușurință obiecte cu un gabarit ridicat, iar rafturile și vehiculele vor putea fi încărcate mult mai eficient. 

Rafturile metalice

Rafturile metalice industriale reprezintă un alt produs care merită achiziționat în fabrica sau atelierul tău, deoarece îți pun la dispoziție o modalitate de depozitare optimă și sigură a coletelor, uneltelor sau a altor obiecte esențiale.

Concluzie

Atunci când decizi să achiziționezi un echipament, cântărește bine decizia în avans. Studiază piața, consultă un specialist și stabilește ce se potrivește nevoii pe care o ai și bugetului de care dispui. Cumpărarea unui utilaj implică un angajament pe termen lung, așa că este important să ții cont de costurile prezente și viitoare, care vin la pachet cu această decizie.

Leave a Comment