Cum să-ți gestionezi eficient marfa? Echipamente esențiale de manevrat și ridicat

19 Jan

Ultimul deceniu a adus pe piață tot mai multe echipamente și utilaje menită să îți ușureze gradul de efort și timpul depus în procesul de muncă. Fie că vorbim despre un depozit utilizat în scop personal, fie că vorbim despre halele industriale, nu te poți lipsi de transpaleți electrici, platforme hidraulice sau rafturi metalice

Pe blogul nostru, vei găsi o gamă largă de articole în care vă prezentăm rolul echipamentelor principale, dar și al celor secundare: de ce e esențial să ai un banc de lucru, sau cum te poate ajuta un dispenser de paleți.

În cele ce urmează, vom vorbi despre dispozitivele de manevrat și ridicat speciale, care au un rol semnificativ în creșterea productivității din depozit, operatorii fiind mult mai eficienți, într-un timp mai scurt.

În orice depozit industrial sau șantier de lucru avem nevoie de o gamă largă de echipamente și dispozitive pentru manevrat și ridicat diferite sarcini grele. La Alfa Logistik găsim tot ce avem nevoie pentru a reuși să ne desfășurăm activitatea în condiții optime. 

Ce sunt dispozitivele de manevrat și ridicat?

Acestea sunt practic accesorii ale echipamentelor și utilajelor din depozitul tău, care contribuie la manipularea sarcinilor grele. Acestea se atașează utilajelor (Ex.: cupa de excavator se atașează de furcile unui stivuitor electric; cârligele sau brațele extensibile se atașează unei macarale).

Care sunt principalele avantaje?

 1. Toate produsele comercializate de Alfa Logistik respectă standardele de siguranță. Astfel, tu și angajații tăi veți fi protejați pe toată durata procesului de muncă, atât timp cât respectați și voi la rândul vostru, normele de utilizare. 
 1. Odată ce optimizezi procesul de lucru și apelezi la dispozitivele de ridicat și manevrat speciale, nu numai că operatorii vor depune mult mai puțin efort și timp, dar tu vei avea nevoie de mai puțin personal pentru a-ți duce la bun sfârșit sarcinile.
 1. Alfa Logistik îți pune la dispoziție dispozitive de manevrat și ridicat marca Bauer Sudlohn – Germania, deci fii sigur că faci o investiție fiabilă, potrivită pentru domeniul tău de activitate. Aceste echipamente și accesorii îți vor ușura semnificativ munca deoarece sunt practice și extrem de ușor de utilizat

Unde pot fi utilizate?

În orice arie de lucru care presupune manevrarea mărfurilor voluminoase și grele. Deci, vorbim de mai multe industrii:

 • Comerț;
 • Construcții;
 • Industria autovehiculelor rutiere;
 • Industria prelucrătoare (materiale: cauciuc, lemn, piele etc.);
 • Industria chimică.

Tipuri de dispozitive de manevrat și ridicat

 1. Containere basculante

Bauer propune două modele de containere basculante:

E o construcție rigidă, cu un perete gros de 3 mm și o trapă de 4 mm. Are o greutate de 183 kg și o portanță de 1500 kg. La cererea cumpărătorului, poate fi vopsit în portocaliu, roșu, albastru, verde sau gri. 

E corespunzător pentru stivuitoare și transpaleți, dar și pentru macarale, și poate fi fixat pentru ca marfa manevrată să nu alunece, iar containerul să se golească neintenționat. Construcția conică dispune de un cablu pentru acționarea trapei de golire, dar și de funcția de închidere automată a trapei.

Disponibil pe verde, portocaliu, roșu, albastru sau gri, acest model prezintă pereți ramforsați și ramă robustă cu furci, pentru stivuire. Poate fi golit de la orice înălțime și poate fi asigurat împotriva golirii accidentale. La cerere, se pot atașa roți.

 1. Plug de zăpadă

Un alt echipament de manevrat și ridicat special este plugul de zăpadă. Cel produs de Bauer Sudlohn – Germania are o lățime a scutului de 1500 mm, o lungime de 620 mm și o secțiune a furcii de 150 x 50 mm. Produsul este dotat cu o lamă de curățare din cauciuc.

 1. Brațe extensibile macara

Produsele marca Bauer sunt realizate din oțel și sunt extensibile în 8 trepte. Cântărind 235 kg, brațele pentru macara măresc raza de acțiune a stivuitorului, sarcina minima fiind de 950 kg, iar cea maximă de 5 000 kg. 

Brațele extensibile pentru macara au o înălțime variabilă de lucru, fiind fixate prin bolt, și au 14 poziții posibile. Mai mult decât atât, ai opțiunea de a alege 3 unghiuri: 15, 30 sau 45 de grade. Sunt dotate cu 2 cârlige pivotante și sunt securizate cu lanț pentru a preveni accidentarea la locul de muncă.

 1. Cârlige macara

Alfa Logistic oferă două modele de cârlige pentru macara, ambele realizate de BAUER Sudlohn – Germania. Cârligele sunt cu rotire și dispun de un sistem de prindere sigură. Modelul LH-II poate fi încărcat cu o sarcină care cântărește între 2,5 și 5 tone. 

 1. Dispozitive speciale pentru manevrat butoaie

5.1. Traversă pentru butoi FT/M

Potrivit pentru manevrarea butoaielor metalice. Cântărește numai 5 kg și are o portanță de până la 300 kg. 

5.2. Transpalet pentru 1 butoi FHR

Transpaleții pentru un butoi marca Bauer au o cursă de 600 mm li o portanță de 300 kg. Aceștia se potrivesc atât butoaielor metalice, cât și celor din plastic, cu sau fără capac. Produsele sunt echipate cu protecții de cauciuc pentru a evita deteriorarea butoiului în timpul manevrării. Dispun și de roți fixe, și de roți oscilante.

5.3. Dispozitive de ridicat 1 butoi

Alfa Logistik îți oferă două modele marca Bauer.

Acesta are o portanță de 400 kg și asigură ridicarea în 3 puncte, cu ajutorul macaralei sau stivuitorului. Dispune de un închizător excentric automat. 

Modelul FKL se fixează automat și are o portanță de 350 kg. E disponibil în culoarea portocaliu. 

5.4. Dispozitive de ridicat 2 butoaie 

Sunt o investiție fiabilă datorită structurii rezistente. Dispun de un sistem de prindere cu șurub la ramă și de protecții de cauciuc, pentru a preveni deteriorarea butoaielor. Sunt disponibile pe albastru și portocaliu.

5.5. Dispozitiv de ridicat butoaie tip foarfece

Produsele marca BAUER Sudlohn – Germania sunt zincate și asigură o perioadă lungă de viață. Mecanismul de prindere este extrem de rezistent, având o portanță de 360 kg. Sunt potrivite în special pentru butoaiele de oțel. 

5.6. Dispozitiv de prindere butoi FD/SK

Acest echipament prezintă un cadru masiv și rezistent, dotat cu închizător excentric. Dispozitivul de manevrat special are o portanță de până la 360 kg și un interval de rotație 360°. Poate fi fixat pentru a preveni alunecarea și dispune de un mecanism de autofrânare.