De ce ai nevoie de bancuri de lucru în depozitul tău?

banc de lucru
25 Nov

Pentru un nivel ridicat de productivitate în depozitul sau atelierul tău, organizarea eficientă a spațiului ar trebui să fie una dintre prioritățile tale principale. În acest sens, Alfa Logistik îți propune soluții ergonomice și funcționale pentru o performanță optimă. Bancurile de lucru multifuncționale LISTA AG sunt produse în Elveția și sunt distribuite de Alfa Logistik în România. Alături de stațiile de lucru, aceste produse garantează o organizare precisă și sigură a spațiului tău industrial, și optimizează procesul de lucru. 

Ce sunt bancurile de lucru?

Bancurile de lucru sunt piesele de mobilier multifuncționale, care sunt nelipsite din orice mediu industrial. Structura acestora poate fi simplă – ca o masă mare -, sau poate fi sub formă de tejghea. Indiferent de alegerea ta, un astfel de produs poate susține greutăți mari. Se accesorizează extrem de ușor, în funcție de nevoile fiecărui operator. Kiturile pentru iluminare, rafturile metalice, sertarele, suporturile pentru calculatoare sau panourile de suport pentru scule sunt numai câteva dintre elementele pe care le poți adăuga bancului tău de lucru.

Produsul are o structură robustă și compactă. Bancurile de lucru comercializate de Alfa Logistik sunt alcătuite dintr-un blat robust și rezistent, fie din lemn stratificat, fie acoperit cu rășină rezistentă la chimicalele uzuale și solvenți. Totodată, acestea mai poate fi acoperite și cu un material antistatic, rezistent la uleiuri și diverși combustibili, sau cu tablă galvanizată, destinată unei folosiri frecvente, foarte ușor de curățat. 

Un banc de lucru e un aliat de încredere pentru prelucrare și asigură un plan de sprijin în procesul de lucru. Mai mult decât atât, acesta asigură ordine, eficiență și spațiu pentru întreprinderea activităților zilnice de către operator.

Unde ai nevoie de un banc de lucru?

Un banc de lucru nu este doar o simplă masă sau un birou, ci dimpotrivă, e o masă de lucru profesională care n-ar trebui să lipsească dintr-un service, atelier sau depozit. De regulă, bancul de lucru e piesa principală de care are nevoie un meșter, un mecanic sau un inginer, în desfășurarea procesului de muncă. Astfel, bancurile de lucru sunt des întâlnite în fabrici și în depozite industriale, în scop profesional, dar pot fi achiziționate și în scop personal, de către persoane care vor să-și doteze propriul atelier. Bancurile de lucru sunt de cele mai multe ori personalizate de către proprietar, și dacă e și cu sertare, conține toate sculele și obiectele acestuia.

Înainte de a achiziționa un banc de lucru, trebuie să iei în considerare locul în care va fi instalat, dar și sursa de curent. Îți recomandăm să estimezi sursele de lumină și proximitatea prizelor de curent (inclusiv pentru conectarea device-urilor care necesita o sursă permanentă de curent).

Bancurile de lucru comercializate de Alfa Logistik

Structura acestora este universală și se pot adăuga, ulterior, fără nicio problemă, diferite accesorii. Îți poți găsi produsul perfect dintr-o gamă largă de culori – 12 nuanțe standard sau 6 combinații între acestea. Acest banc de lucru garantează flexibilitate maximă, e extrem de ergonomic și poate fi cu ușurință utilizat pe mai multe nivele. 

În ceea ce privește materialul, aceste produse sunt metalice, vopsite electrostatic, asigurând protecție anticorozivă. Ele pot fi dotate cu sertare și multe alte accesorii, întocmai pentru a facilita accesul operatorilor la piese și scule, dar și pentru a minimiza efortul depus.

Un alt avantaj este că bancurile de lucru disponibile pe Alfa Logistik  sunt extrem de ușor de asamblat datorită faptului că poți opta pentru picioare reglabile pentru înălțime. Sunt adaptate cu roți de plastic sau cauciuc, deci pot fi integrate extrem de ușor în orice mediu de lucru. 

Detalii tehnice

Bancurile de lucru vin într-o varietate de modele.

 • Tipuri de blaturi din lemn multistrat presat (multiplex), lemn, metalic.
 • Lungimi de 1500 mm, 2000 mm, 2500 mm, 3000 mm.
 • Capacitate maximă uniform distribuită de până la 1500 kg.
 • Adâncimi de 700 mm, 750 mm sau 800 mm.
 • Banc de lucru simplu sau cu dulapuri cu sertare.
 • Personalizat, în funcție de nevoile clientului.

Stațiile de lucru comercializate de Alfa Logistik

Vin ca o soluție pentru eficientizarea spațiului din depozitul tău. 

 • Ajustabile pe înălțime (720 mm – 1120 mm), pentru a oferi o ergonomie bună operatorilor.
 • Lungimi de 1250 mm, 1500 mm sau 2000 mm.
 • Top din tablă metalică sau lemn stratificat
 • Încărcare maximă uniform distribuită de 100 kg.
 • Adâncimi de 620 mm, 700 mm sau 800 mm.
 • Posibilitatea de accesorizare cu dulapuri cu sertare, lămpi, suporți, tablă perforată pentru primirea cârligelor, polițe, cutii de scule sau prize.
 • Personalizată, în funcție de nevoile clientului.