Cu toții știm cât timp necesită încărcarea și descărcarea rafturilor în depozite. Asta ca să nu mai vorbim și de încărcarea și descărcarea dubelor sau a tirurilor. Astfel de operațiuni necesită foarte multă atenție și răbdare pentru a fi siguri că marfa ajunge în siguranță unde îi este locul. Fie că ești proprietarul unui business sau întreprinzi astfel de operațiuni în scop personal, să deții un transpalet electric care să te ajute în acest proces nu mai reprezintă un moft, ci o necesitate.

În acest sens, scopul oricărui manager sau proprietar de depozit industrial este creșterea productivității, iar munca fizică depusă încărcând și descărcând marfă nu face decât să ia foarte mult timp și să extenueze operatorii. De aceea este indicată înlocuirea transpaleților manuali cu cei electrici. 

De cele mai multe ori, folosirea unui transpalet manual duce la dureri acute de spate din cauza forței depuse în procesul de manevrare – împingerea sau tragerea încărcăturii. Dacă optezi pentru transpaletul electric, nu numai că efortul fizic nu mai e necesar, dar și riscul de rănire al angajaților se reduce semnificativ. Astfel, eficiența lor se îmbunătățește, iar afacerea ta are numai de câștigat.

6 lucruri de știut despre transpaleții electrici Gutman

Cu transpaleții electrici cu operator pietonal Gutman, sarcinile tale pot deveni mult mai ușoare. Cu ajutorul acestor lize electrice, poți transporta materiale și obiecte ce cântăresc semnificativ, și le poți manevra cu ușurință în depozitul tău, le poți aranja pe rafturi, și poți încărca și descărca vehiculele sigur și rapid. În plus, operatorul unui transpalet electric Gutman poate traversa trasee scurte sau lungi cu maximă eficiență.

Prin noua gamă de transpaleți electrici cu baterie Li-Ion, Alfa Logistik vine în întâmpinarea nevoilor clienților săi cu scopul de a eficientiza munca pe care o desfășoară. Cu toții ne dorim să îndeplinim cât mai repede și cât mai bine sarcinile de muncă date, în condiții depline de siguranță. 

1. Înălțimea și capacitatea maximă de ridicare

Transpaleții Gutman au o capacitate maximă de 1,500kg. În funcție de model, transpaleții dispun de o ridicare până la 200 mm cu propulsie electrică. Astfel, sunt eficienți din punct de vedere energetic, oferă confort sporit operatorului, și necesită întreținere minimă. Poți opta pentru transpaletul electric cu cântar EPT 15 SC.

2. Stabilitatea – viteză și pantă

În ceea ce privește viteza de deplasare a utilajului, cea standard (fără sarcină), este de 4,8 km/h, în timp ce încărcat, acesta se poate deplasa cu 4,6 km/h. Mai există posibilitatea de a opta pentru modul „viteză redusă” sau „broască”, iar în acest caz viteza va fi de 1,9 km/h. Mai mult decât atât, panta maximă pe care poate fi folosit transpaletul cu sarcină este de 6%, iar descărcat îl poți folosi și la o înclinație de 16%. Chiar dacă transpaletul electric este de dimensiuni reduse, acesta dă dovadă de stabilitate datorită echipării sale cu două role laterale. În plus, poți opta și pentru un utilaj prevăzut cu mecanisme de reducere a zgomotului, precum transpaletul electric EPT 15W.

3. Experiența în operarea unui utilaj

Nu este necesară experiența în manevrarea utilajelor, așadar poți opta pentru un transpalet electric PTE15N, deoarece este robust, prezintă un design inteligent și ergonomic, și este ideal pentru transportul mărfurilor cu un minim efort. Transpaleții electrici sunt, în general, foarte ușor de folosit, intuitivi, și nu necesită abilități speciale din partea operatorilor.

4. Despre bateria Li-iOn

Avantajul bateriilor Li-iOn 24V/20Ah este „încărcarea de oportunitate”. Bateria Li-Ion are nevoie doar de 2.5h pentru a se încărca complet, iar odată cu achiziționarea unui transpalet electric, vei primi un acumulator de rezervă Li-Ion pentru a nu fi nevoit să întrerupi procesul de muncă. Mai mult decât atât, acesta se schimbă foarte ușor, deoarece greutatea proprie este de 4,5kg. Procesul se face manual.

Poți urmări constant nivelul bateriei pe ecranul LCD de pe timona transpaletului electric. Tot acolo găsești informații despre modul „viteză redusă” și activarea sa, despre codurile de eroare sau despre numărul orelor de funcționare.  

5. Întreținere

Un alt avantaj extrem de important al acestor utilaje se referă la întreținere. Acestea nu necesită un tratament special cu anumite soluții de curățare. În consecință, transpaletul electric este foarte ușor de întreținut.

6. Preț și garanție

Pentru un astfel de utilaj electric care îți ușurează cu adevărat munca, prețul este unul relativ scăzut, deoarece Alfa Logistik oferă tehnologie superioară la prețuri accesibile. În ceea ce privește perioada de garanție a transpaletului electric PTE15N, aceasta este de 24 luni sau 1,200 ore de funcționare.

Concluzie

Transpaleții electrici Gutman, furnizați de Alfa Logistik, sunt ideali pentru manevrarea mărfurilor grele din depozite industriale. Cu liza electrica Gutman, poți duce la capăt diferite operațiuni de transport marfă, fie ele intense sau ușoare, într-un mod productiv și eficient pentru tine, angajații tăi și afacerea ta.

Leave a Comment