Despre stivuitoare – de la A la Z

18 Mar

Ce sunt? Stivuitoarele sunt definite drept mașini utilizate de către om cu scopul de a transporta sau muta marfa care se află în mare parte paletată. 

Cine le manevrează? Persoana care operează aceste mașini se numește stivuitor, a cărui obligație este să respecte toate restricțiile tehnice în vigoare. 

Unde le folosim? Stivuitoarele sunt foarte importante și foarte utilizate în construcții, deoarece cu ajutorul lor orice poate fi manevrat și ridicat la înălțime, lucru care face ca accesul să devină mai ușor oriunde lucrezi. 

Cum intri în posesia unuia? Alfalogistik vine cu produse de calitate în ceea ce privește gama pentru logistica depozitelor, așa că dacă ești antreprenor și ai în spate un depozit de gestionat, stivuitoarele profesionale nu trebuie să îți lipsească, fie că sunt stivuitoare electrice sau stivuitoare manuale. Este instrumentul perfect care te ajută să încarci, descarci sau să deplasezi pe distanțe scurte, dimensiuni și greutăți acceptabile.

  1. Clasificarea stivuitoarelor

Atunci când vrem să achiziționăm un stivuitor trebuie să fim atenți la mai multe aspecte. De exemplu, unul dintre cele mai importante ar fi faptul că există mai multe tipuri de stivuitoare. Există motostivuitor, care funcționează pe motor cu ardere internă și mai avem electrostivuitor care acționează pe bază de curent electric. Acestea pot să funcționeze atât pe benzină și motorină, cât și pe gaz. De asemenea, există stivuitoare care sunt autopropulsate, și mai sunt și stivuitoare care se tractează manual.

  1. Caracteristicile stivuitoarelor

În momentul în care alegem un stivuitor, trebuie să ținem cont și de caracteristicile acestuia. În funcție de marfa pe care o avem trebuie să alegem capacitatea de ridicare potrivită. 

De exemplu, avem pe site stivuitorul electric care are capacitatea să ridice exact între 1100-1750 kg. Desigur, cu cât crește în greutate marfa paletată, cu atât prețul stivuitorului va fi mai mare. 

De asemenea, trebuie să ținem cont și de înălțimea de ridicare. Alfa Logistik vă pune la dispoziție stivuitorul electric PS 16 L care are capacitatea să ridice 1,600 kg și poate să ajungă ca înălțime până la 4600 mm. Acesta stivuitor este operator pietonal, spre deosebire de modelul de mai sus care prezintă un catarg triplex.

  1. Tipuri de stivuitoare

Atunci când trebuie să alegem un stivuitor, trebuie să ne gândim exact la locul unde îl vom folosi pentru a fi siguri că am ales varianta cea mai potrivită. 

Pot fi de următoarele tipuri:

  • stivuitor cu 4 roți;
  • stivuitor cu 3 roți;
  • stivuitor pentru teren accidentat;
  • stivuitor pentru containere;
  • transpalet electric;
  • stivuitor cu furci laterale. 

Dacă ai nevoie de un stivuitor standard, manual cu furci, poți achiziționa chiar de aici. Iar dacă ai nevoie de un stivuitor pentru butoaie, poți încerca modelul nostru deoarece are capacitate de 350 de kg, o rază de rotire foarte mare și dispune de o înățime a furcilor închisă de 90 mm.

Concluzie

În cele din urmă, sperăm că ai înțeles cât de important este un stivuitor în propriul depozit. Alfa Logistik este compania care îți poate furniza o tehnică profesională de încărcare-descărcare și manipulare a mărfurilor prin produsele pe care ți le pun la dispoziție. Pe lângă acestea, este un brand care oferă servicii de mentenanță și revizii, la timp și de cea mai bună calitate. 

Accentul se pune pe funcționalitatea și eficiența unui depozit bine organizat, astfel încât stivuitoarele sunt cele mai bune de pe piață. Nu ezita să arunci o privire pe site și să comanzi tot ce ai nevoie pentru gestionarea unui depozit industrial.