Tot ce trebuie să știi despre sistemele de parcare independente

sisteme de parcare independente
13 Apr

Deficiența locurilor de parcare din mediul urban a devenit o problemă tot mai mare în ultimii ani. Astfel, sistemele de parcare MODULO, distribuite de Alfa Logistik oferă soluții eficiente acestei probleme contemporane, cu performanțe dovedite și fiabilitate ridicată. Aceste tipuri de sisteme pot fi adaptate la orice tip de ansamblu arhitectural, iar siguranța – atât a proprietarului, cât și a autoturismului – fiind întotdeauna prioritatea noastră numărul unu. Toate produsele au fost testate în mod repetat, corespunzând în totalitate standardelor de securitate aplicabile.

Mod de funcționare

Sistemele de parcare independente funcționează pe principiul conform căruia accesul la fiecare dintre maşinile parcate este posibil, indiferent dacă celelalte platforme sunt ocupate sau nu.

Caracteristici

Sistemele de parcare MODULO Classic Single şi Dual, cu platformă hidraulică, se numără printre cele mai convenabile soluţii dintre cele puse la dispoziția dvs. de Alfa Logistik. Versiunea Single este destinată parcării a până la două autoturisme, pe când versiunea Dual permite parcarea simultană a până la patru autoturisme. Ieșirea și intrarea oricăruia dintre acestea în parcare are loc independent față de restul celor deja prezente. Aceste sisteme presupun utilizarea unei suprafeţe minime, permiţând o dublare eficientă a locurilor de parcare, fără a fi necesară extinderea clădirii în cauză. Există totodată și disponibilitatea alegerii unei variante cuprinse între diverse înălţimi, chiar şi pentru vehiculele cu o înălţime de până la 2 m. 

Aceste sisteme de parcare sunt dedicate tuturor tipurilor de garaje, fie supraterane sau subterane, perfecte chiar pentru cazurile unde nu există limitări legate de adâncimea excavaţiei sau de înălţimea încăperii respective.

Detalii tehnice

  • tip platformă: tablă striata/antiderapantă
  • capacitate pe loc de parcare: 2000 kg
  • adâncime (cuvă): 1750mm
  • înălțimea garajului: 3800mm (de la calea de rulare la planșeu)
  • înălțimea maximă a mașinii: nivel -1: 1550mm / nivel 0: 1750mm
  • lățimea platformei: 5000mm (dual – 4 locuri)  / 2500mm (single – 2 locuri)
  • lățimea sistemului: 5300mm (dual) / 2800mm (single)
  • panoul de control și elemente de siguranță incluse
  • grup hidraulic individual pentru fiecare sistem pentru varianta dual

Mod de întrebuințare

Platforma de parcare independentă MODULO Twin este configurată, în primul rând, pentru utilizatorii individuali şi pentru parcările domestice. Adică, dacă dețineți două maşini, însă doriţi să economisiţi mai mult spațiu, platforma independentă Modulo Twin este exact ceea ce căutați! Întreaga structură este complet ascunsă sub nivelul solului, cu scopul de a forma un tot unitar cu zona învecinată acesteia. De asemenea, vă putem pune la dispoziție și o configurare personalizată a platformei superioare, astfel aceasta devenind cvasi invizibilă, devenind chiar un fragment dintr-un drum de acces.

Tipuri de sisteme de parcare independente

Sistemul MODULO Multi

Sistemul MODULO Multi este soluția ideală pentru dezvoltarea urbană ce va avea loc în viitorul apropiat, în care condițiile ambientale nu vor mai permite construirea unei parcări din beton standard sau a uneia subterane din beton armat. Numărul de locuri de parcare și configurația acestora pot fi ajustate de fiecare dată la nevoile individuale ale clienților. Sistemul poate fi extins atât vertical, cât și orizontal, ceea ce v-ar permite parcarea a până la șase vehicule, pe un loc tradițional. Un alt avantaj al sistemului MODULO Multi este funcționarea sa extrem de silențioasă, potrivită în mod special în cazul unei clădiri rezidențiale.

Sistemul înclinat MODULO Slope

Sistemul de parcare independent înclinat MODULO Slope este varianta regândită a deja cunoscutului produs emblematic, marca Alfa Logistik – MODULO Slope. Datorită construcției sale modificate și a pantei mai ușoare a platformelor, este permisă cu ușurință ajustarea înălțimii spațiilor individuale de parcare, conform cerințelor fiecărui client și a diferitelor vehicule – inclusiv pentru autoturisme mari precum SUV-urile. La fel ca SLOPE, varianta sa înclinată îi permite instalarea în săli de garaj cu o înălțime mărită față de variantele anterioare. Sistemul este disponibil în versiunea SINGLE, proiectată pentru parcarea a două mașini simultan, dar și DUAL – dedicată pentru patru mașini.

Sistemul MODULE Slide 

Sistemul de parcări independente glisante MODULO Slide este un sistem bazat pe platforme cu glisare automată. Spre deosebire de alte produse MODULO, acesta nu oferă o parcare supraetajată, dar vă permite să automatizați parcarea pe o anumită suprafață, excluzând situațiile precum vehiculele incorect parcate sau coliziunile din timpul parcării. Reprezintă, de asemenea, o modalitate de economisire semnificativă de spațiu, deoarece platformele automate, care se deplasează de-a lungul unei rute predeterminate, necesită mult mai puțin spațiu de manevră. Acest sistem este ideal în locurile în care este imposibilă instalarea unui sistem suprapus, datorită înălțimii limitate sau cerințelor infrastructurii din jur. În cazul sistemului MODULO Slide există numeroase configurații, în funcție de numărul și lungimea platformelor sau lățimea șinelor.

Concluzie

Alegerea unui sistem de parcare poate părea una dificilă deoarece un număr de factori trebuie luați în considerare înainte de a putea lua o decizie: spațiul disponibil, înălțimea, numărul de locuri de parcare necesare, dar alfalogistik.ro vă pune la dispoziție o gamă variată de astfel de sisteme pentru a face mai ușoară luarea unei asemenea decizii. Toate modelele sunt produse folosind materiale de înaltă calitate, dispun de un sistem de protecție hidraulică duală care garantează faptul că platforma nu va cădea chiar și în cazul unei pierderi bruste de presiune, iar procesul de producție este monitorizat atent la fiecare pas. De asemenea ne putem adapta la cerințele și nevoile dumneavoastră. Vă așteptăm pe site-ul nostru pentru informații, întrebări și comenzi.